Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bli kjent med havets hemmeligheter

Kun 1 km fra fergeterminalen i Hirtshals ligger Nordsøen Oceanarium – Nord-Europas største akvarium. Her tilbys en mengde aktiviteter både ute og inne og det er virkelig et fascinerende skue – et besøk hit gir deg god innsikt i havdypets hemmeligheter på en morsom, spennende og lærerik måte.

Hvalforskerhytten

I Hvalforskerhytten, kan hele familien få et unikt innblikk i alle Nordsjøens hvalarter. Her stilles det blant annet ut et skjelett av finnhval, som er havets nest største hvalart – kun slått av blåhvalen.

Ekspedisjon Nordsjøen

De av dere som ikke har besøkt Nordsøen Oceanarium siden 2014, kan også glede dere til fjorårets nyhet, et imponerende skipsvrak som virkelig er verdt å beskue.

I Nordsøens Oceanarium vil hele familien trives, både voksne og barn. Innendørsaktivitetene er samlet som en spennende utflukt i Ekspedisjon Nordsjøen.

Her skal dere gjennom syv destinasjoner, og underveis er det konkurranser, aktiviteter og masse interaktiv informasjon som gir et unikt innblikk i havets hemmeligheter. Barna kan samle ekspedisjonspass, og etter syv stempler får de utlevert eget diplom.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Virtuelt univers

Underveis i ekspedisjonen tas dere med i et virtuelt univers til det store skipsvraket Stornoway, ut i det åpne hav og til selkolonien i Limfjorden. Du kan gjemme deg som en flyndre eller prøve å flykte fra den blodtørste haien. Dette universet kan lastes ned i en app og familiens ekspedisjon kan tas opp i egen film.

Tett på havets dyr

I Nordsøen Oceanariums uteområder kommer du tett på havets dyr, ja du kan faktisk ta på noen av dem og lære hvordan du ser forskjell på hann- og hunnkrabber. Gå om bord i Ship O`Hoy og test ut dine sjøferdigheter. Her står du helt i stavnen i alt fra bris til storm styrke!

I Kaskelothuset kommer dere tett på havets kjemper – hvalene. Her ligger også et enormt skjelett av en kaskelotthval, samt mange lekeområder, så de minste har nok av aktiviteter å boltre seg med. Og er du sulten og tørst serverer restauranten lekre retter fra havet – både hummer, reker og rødspette.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Morsomt og behagelig for både voksne og barn

Reisen til Danmark kan du gjøre med Color Line SuperSpeed fra Larvik eller Kristiansand. Båten har to daglige avganger fra hver by, og turen over Skagerrak tar mellom tre og fire timer. På veien gjør underholdningen båtturen ekstra morsom og behagelig for både foreldre og barn. 

SuperSpeed 1 som trafikkerer strekningen Kristiansand-Hirtshals, har også et prisbelønnet lekerom, med spill, sklie og ikke minst klatrevegg. Denne er laget i glass, slik at foreldrene kan følge med når barna øver seg på klatring. Det vises også tegnefilmer om bord i et lite rom ved taxfreebutikkene. 

Superspeed 2, som trafikkerer strekningen Larvik-Hirtshals, har en egen Family Lounge, som er ideell for småbarnsfamilier. Barna kan utfolde seg i lekeapparatene mens foreldrene følger med fra de 95 sitteplassene i det åpne, oversiktlige området. Dersom barna ønsker å se på film, er det også en storskjerm her. Larvik har i tillegg et eget et lekerom på terminalen. 

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

Les mer om rutetider, priser og tilbud om bord.

Se flere reisetips i Nordjylland her.