Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Her får barna det morsomst i sommer

Ta med familien til Nordjylland – også kalt det beste av Danmark. Her finnes aktiviteter som knytter familien sammen og gir mange gode minner. 

Husker du da mor ble skremt av haien på Nordsøen Oceanarium? Da vi prøvde Virvelvinden i Fårup Sommerland? Eller da far (nesten) løftet det tunge vikingskjoldet på Lindholm Høje?

Ungene blir begeistret når de tenker tilbake på sommerferien i Nordjylland. Her er det nemlig masse ferieopplevelser for barna, uten at foreldrene behøver å kjede seg av den grunn.

I Nordjylland legger man vekt på at hele familien skal være med, enten du har lyst til å lage dine egne smakefulle drops i det kreative verkstedet og boltre deg i den tre etasjers høye lekeborgen på Skallerup Seaside Resort, eller besøke Aalborg Zoos 140 dyrearter.

Nordjyllands attraksjoner ligger kun en kort kjøretur fra hverandre, så du kan rekke flere ting på én dag.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Fang krabber med hendene

«Det aller morsomste er å se begeistringen i barnas øyne når en krabbe biter på» sier Sylvia Berglund, markedssjef i Nordsøen Ocenarium, om deres attraksjon Krabbekysten, hvor man kan lære mer om havets dyr og se hvem som klarer å fange flest krabber med en fiskestang – eller med hendene.

I Nord-Europas største akvarium er du selv med på en spennende ekspedisjon. Her skal du flykte fra haien, styre skipet og kanskje rekker du å hilse på de lekne selene eller den klossete klumpfisken.

«Det aller morsomste er å se begeistringen i barnas øyne når en krabbe biter på.»

Sylvia Berglund, markedssjef i Nordsøen Ocenarium

Supert feriesenter for hele familien

Skallerup Seaside Resort er et av Danmarks aller mest populære feriesentre, og det er lett å forstå hvorfor.

Her bor dere i velutstyrte og flotte feriehus like ved den idylliske byen Lønstrup.

Skallerup er kjent for sitt mangfold av aktiviteter for alle aldersgrupper. Velg mellom sport og spill, spa- og wellness, gode spisesteder, lekeland, kreativt verksted, supre turområder, en hyggelig bondegård og ikke minst – et stort badeland. 

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland kan de aller modigste av barna over 105 cm prøve Orkanen. Den suser ned i vannet og inn under de sammenfalne hustakene, som stormen har herjet med. Prøv også Vannkanonen og Vannfallet. Førstnevnte er verdens første utendørs vannsklie med fritt fall og to looper, mens vannkanonen er en kamikazesklie for de vågale, med bare en vei ut: nemlig ned. For de helt små finnes det karuseller og moro i barnepaviljongen, mens det store vannlandet har rutsjebaner, vannkanoner og baderinger til hele familien.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

4-stjerners familiehotell

Hotel Fårup er et 4-stjerners familiehotell midt i parken, med skogen på den ene siden, vannet på den andre og med utsikt til parkens elleville berg-og-dal-baner. Det er lagt opp til lek og moro med både utendørs og innendørs lekeplass, samt et eget aktivitetsområde. Som gjest her har du fri tilgang til alle parkens attraksjoner, og til alt overmål – du får adgang 30 minutter før portene åpnes for øvrige parkgjester, slik at du unngår kø.

Ville dyr

Har du lyst på mer spenning, bør du ta med familien til Aalborg Zoos eksotiske verden. Her finnes det over 140 forskjellige slags dyr, som sjeldne tiger- og løvearter, giraffer, elefanter, lekne isbjørner og eksotiske zebraer.

– Når falken flyr over hodet på deg på Zoofari-scenen og isbjørnungene dykker ned til vinduet for å leke, er det opplevelser du vil huske for livet, sier Susanne Solskov, markedsansvarlig i Aalborg Zoo.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Morsomt og behagelig for voksne og barn

Reisen til Danmark kan du gjøre med Color Line SuperSpeed fra Larvik eller Kristiansand. Båten har to daglige avganger fra hver by, og turen over Skagerrak tar mellom tre og fire timer. På veien gjør underholdningen båtturen ekstra morsom og behagelig for både foreldre og barn.

SuperSpeed 1 som trafikkerer strekningen Kristiansand-Hirtshals, har også et prisbelønnet lekerom, med spill, sklie og ikke minst klatrevegg. Denne er laget i glass, slik at foreldrene kan følge med når barna øver seg på klatring. Det vises også tegnefilmer om bord i et lite rom ved taxfreebutikkene. 

Superspeed 2, som trafikkerer strekningen Larvik-Hirtshals, har en egen Family Lounge, som er ideell for småbarnsfamilier. Barna kan utfolde seg i lekeapparatene mens foreldrene følger med fra de 95 sitteplassene i det åpne, oversiktlige området. Dersom barna ønsker å se på film, er det også en storskjerm her. Larvik har i tillegg et eget et lekerom på terminalen. 

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

Les mer om rutetider, priser og tilbud om bord.