Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Idylliske Skagen

Drømmer du om langstrakte strender, kunst, arkitektur og sjarmerende shoppinggater? Da skal du dra til Skagen!

Skagen er en av Danmarks mest idylliske byer, og midt oppi det hele ligger 4-stjerners Color Hotel Skagen som byr på deilig mat og en hyggelig atmosfære.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Den lille juvelen Skagen fikk bystatus i 1413, og sveiper fremdeles de store byene av banen når det gjelder sjarm, sjel og skjønnhet. Det bor omkring 10 000 innbyggere i Skagen, og byen er kompakt med gåavstand til alle severdigheter.  

Og tro ikke at sesongen er over bare fordi sommeren er på hell. Tvert i mot. Naturen er like vakker, menneskene like hyggelige, maten like god og butikkene like spennende. Kanskje du til og med setter pris på å ha byen litt mer for deg selv enn du ville hatt midt i den travleste sommersesongen?

Ja, Skagen er faktisk vel så sjarmerende når ferien er over og byen igjen har lagt seg til i ro og fred. 

Shopping i Skagen

I sentrumsgatene og i havnen, finner du mange flotte design- og spesialforretninger, gallerier og kunstverksteder.

I Skagen Glaspusteri kan du se flytende glass bli til vakre bruksgjenstander, og i Det Lille Kaffehus i Sct. Laurentii Vej kan du oppleve at nostalgien går hånd i hånd med innovasjon og særegne produkter: kaffe, te, delikatesser, sjokolade, oljer, eddiker og ikke minst deres populære gavekurver.

Skagens lekreste butikk er uten tvil Pier 1, som ligger vegg i vegg med restaurant Pakhuset i havnen. Her finner du flotte klær til dame, herre og ungdom i tillegg til en egen outlet-avdeling hvor du kan gjøre noen ordentlig gode kupp.

Gå ikke glipp av Huset Holst, et senter på 3 000 m2 beliggende midt i Skagen, der sortimentet spenner fra byggevarer til designprodukter og interiør. Her finner du varer fra Royal Copenhagen, i tillegg til Poul Henningsen og Arne Jacobsen.

Vodskov Bolighus har et flott utvalg kjente, danske designmøbler og produkter og ikke minst dyktige medarbeidere som virkelig kan interiør. Like ved siden av ligger Laurentius, en spesialbutikk for kjøkkenutstyr, det absolutt beste utstyret for både proffe- og litt mindre erfarne kjøkkenglade mennesker.  

Er du på utkikk etter noe godt i glasset eller den perfekte gave, bør du avlegge Holte Vinlager & Proviant , som ligger like ved havnen, et besøk. Utover et godt vinutvalg, har de lekre gaveesker med sjokolade, krydder og delikatesser, og en god del interiørprodukter.

Bestill reise til Skagen her.

Skagenlyset og det hvite skummet

Etter 1400-tallet hadde Skagen en lang nedgangsperiode med dårlig fiske, oversvømmelser og sandflukt. Men helt siden Skagenmalerne inntok byen på 1800-tallet, har den vært berømt for sin natur og kultur. På Skagens museum, som forøvrig ble totalrenovert og gjenåpnet av Dronning Margrethe i februar 2016, kan du oppleve malernes fantastiske friluftsmalerier og intense lysskildringer.

Ta turen ut til Grenen, der Kattegat og Skagerrak møtes. Her finner du også Grenen Kunstmuseum, med permanente utstillinger av den dansk/svenske skagensmaleren Axel Lind, og museets egne skulptursamling. Museet består også av Gallerie Rasmus` skiftende utstillinger av dansk og internasjonal kunst.

Mat og restauranter i Skagen

Skagen har opparbeidet seg mange gode restauranter og spisesteder, og målet er å by på gourmetopplevelser året rundt. I havna yrer det av liv, og fiskerne kan friste med ferskt fra sjøen. Fangsten finner du igjen i spisesteder som Skagens fiskerestaurant, havnekafeen og restaurant Pakhuset, samt den hyggelige restaurant  Kokkenes midt i sentrum. Er dere ute etter byens beste og mest sjenerøse burgere, bør Jakobs Café & Bar avlegges et besøk.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Color Hotel Skagen

I naturskjønne omgivelser mellom Gamle Skagen og sentrum, ligger firestjerners Color Hotel Skagen. Hotellet inneholder 152 romslige værelser, hvorav 48 er leiligheter, og utenfor kan nyte hotellets utendørsbasseng,  et splitter nytt boblebad og de to saunahyttene.

Hotellets egen Restaurant Holger, gir etter dine smaksløker en opplevelse de vil elske deg for – her går nemlig kjærlighet til mat og lokale råvarer hånd i hånd. Det som er mest spektakulært er at du har fritt innsyn til deres spesialdesignede og temperaturstyrte walk-in-vinskap, som inneholder mange av verdens mest spennende viner.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Romantisk avstikker, eller store selskap

Color Hotel Skagen passer godt for både par som ønsker en romantisk avstikker fra hverdagen, en jentegjeng på tur, og hotellets spesialitet: større selskaper som bryllup, jubileum og andre feiringer.  En av årsakene til at det er så populært er det høye servicenivået, noe Rikke Gandrup – direktør på Color hotel Skagen – kan bekrefte.

– Hos oss møtes gjestene med en høy grad av fleksibilitet, imøtekommenhet og vennlighet fra personalet. Samtidig er det ikke så formelt hos oss – vi ønsker å gi gjestene våre en ordentlig god, profesjonell og samtidig hyggelig opplevelse, sier hun.

Les mer om å feire på Color Hotel Skagen her.

Mange gode medlemsfordeler

Ja, Skagen har virkelig noe for alle, uansett sesong, og bor du på byens eneste 4-stjerners hotell – Color Hotel Skagen – har du tilgang til alt byen har å by på. Melder du deg i tillegg inn i Color Club, får du mange gode medlemsfordeler både på restauranter, shopping og kulturopplevelser. Du kan lese mer om fordelene her.