Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Sommerland i verdensklasse

Fårup Sommerland er en av Danmarks mest besøkte fornøyelsesparker. For deg som liker fart og moro, berg-og-dal-baner, vannsklier i alle størrelser og flotte klatremuligheter, er dette det perfekte sted, med  et vell av forlystelser, aktivitetstilbud og spisesteder. Parken er to ganger kåret til Nordens beste, samt to ganger kåret til Europas nest beste, og scorer i tillegg meget høyt på service. 

De supre vannattraksjonene gjør det tett mellom høydepunktene og sommerlandet er virkelig i verdensklasse.

Aquaparken er Danmarks største badeland, og i 2015 åpnet Vannkanonen, verdens første utendørs vannsklie med fritt fall og to looper. Samtidig åpnet Vannfallet, en 35 meter stupbratt vannsklie forbeholdt de aller modigste. Blir den for bratt kan man prøve Vannslangen på badering, Water Slide, Surf Hill, bølgebasseng og mye mer. 

Les om Fårup sommerland her

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hvirvelvinden

I 2017 sto den splitter nye Hvirvelvinden klar. Hvirvelvinden byr på den mest halsbrekkende fornøyelsen noensinne. Du blir nemlig kastet opp og ned fra 19 meter høyde, samtidig som du roterer rundt. Tør du prøve?

Orkanen, Falken og Lynet

På land lokker flere sjeldne severdigheter: Vannsklien Orkanen er den eneste i Norden som kjører både over og under vann, mens Lynet akselererer som en Formel 1-bil og Falken tar prisen som Danmarks tredje raskeste vannsklie. Det finnes nok av aktiviteter du kan ta deg til tørrskodd også. Du kan blant annet få diplom med barna på jungelstien, seile ut i robåt, utforske 4D-kinoen eller hoppe på trampoline og hoppeputen – sommerlandets egen oppfinnelse. Til de yngre barna er det barnetivoli med klassiske karuseller, kjøreskole med førerkort, rideturer og gullgraving. Og gullet, det kan byttes i en flott medalje. 

Familiefaren Geir Waaler, hans kone og to barn (15 og 23) prøvde i 2015 så mange severdigheter de klarte i Fårup Sommerland, med følgende tilbakemelding: – De gamle favorittene lever i beste velgående. Vi har blitt slengt hit og dit, rullet på hodet, dinglet i løse lufta, vært vektløse x antall ganger og fremdeles ikke fått prøvd alt Fårup har å by på. Planlegg gjerne to hele dager her inne – ungene vil takke deg.

 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Internasjonalt anerkjent service

Efter alle fornøyelsene kan dere besøke Fårups mange restauranter, eller tilberede medbragt grillmat. Får dere behov for assistanse, står en av sommerlandets ansatte klar til å hjelpe – servicen i sommerlandet er nemlig tredje best i verden i følge IAAPA, en internasjonal organisasjon for fornøyelsesparker. Og det kan  Waaler skrive under på: – Det er mange som jobber på Fårup, men jeg så ikke en eneste som fiklet med mobiltelefonen, glemte å smile eller ikke ønsket meg en god dag. Og når en enkel lunsj ble til et staselig måltid er konklusjonen klar: Fårup holder koken som en av Nordens beste parker.

Og husk: I Danmarks beste sommerland er alle attraksjoner gratis når inngangsbilletten er betalt.

 

4-stjerners familiehotell

Midt i Fårup Sommerland, ligger Hotel Fårup, med skogen på den ene siden, og vannet på den andre med utsikt til parkens elleville berg- og dalbaner. Det er lagt opp til lek og moro med både utendørs og innendørs lekeplass, samt et eget aktivitetsområde. Som gjest her har du fri tilgang til alle parkens attraksjoner, og til alt overmål – du får adgang 30 minutter før portene åpnes for øvrige parkgjester og unngår dermed kø.

Morsomt og behagelig for hele familien

Reisen til Danmark kan du gjøre med Color Line SuperSpeed fra Larvik eller Kristiansand. Båten har to daglige avganger fra hver by, og turen over Skagerrak tar mellom tre og fire timer. På veien gjør underholdningen båtturen ekstra morsom og behagelig for både foreldre og barn.

SuperSpeed 1 som trafikkerer strekningen Kristiansand-Hirtshals, har også et prisbelønnet lekerom, med spill, sklie og ikke minst klatrevegg. Denne er laget i glass, slik at foreldrene kan følge med når barna øver seg på klatring. Det vises også tegnefilmer om bord i et lite rom ved taxfreebutikkene. 

Superspeed 2, som trafikkerer strekningen Larvik-Hirtshals, har en egen Family Lounge, som er ideell for småbarnsfamilier. Barna kan utfolde seg i lekeapparatene mens foreldrene følger med fra de 95 sitteplassene i det åpne, oversiktlige området. Dersom barna ønsker å se på film, er det også en storskjerm her. Larvik har i tillegg et eget et lekerom på terminalen. 

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

Les mer om rutetider, priser og tilbud om bord.

Les flere reisetips i Nordjylland her.

 

Hotel Fårup