Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fra trendy motebutikker, til små spesialforretninger

Aalborg er Danmarks fjerde største by, og ligger bare en 45 minutters biltur unna Hirtshals. Byen fremstår i dag som en svært trendy og moderne storby, men det betyr ikke at byen har mistet sin sjarm, tvert i mot – den består av en herlig blanding av livlige gågater, idylliske brosteinsgater, meget gode kulturtilbud, nydelige restauranter, og ikke minst shopping på høyt, internasjonalt nivå. 

Her finner du alt fra trendy motebutikker, til små spesialforretninger med antikk- og brukskunst, for ikke å glemme all den gode delikatessen. I tillegg er de danske prisene hyggelige, så det er mulig å gjøre gode kupp både til familien og seg selv.

Danskene regnes som svært lykkelige folk, og innbyggerne i Aalborg er faktisk kåret til Europas lykkeligste i en undersøkelse foretatt  av Europakommisjonen i år.

Eksklusivt og smakfullt

Jakter du på eksklusive merkeklær til dame og herre bør du ta turen innom Vangsgaard i Gravensgade og Huset Pico i Slotsgade. Her er noe for den kvalitetsbevisste – uansett alder. Joan Kyneb i Lille Nygade har et supert utvalg av dameklær og lekkert tilbehør, mens Hr & Fru B henvender seg til motebevisste damer i alle aldre.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Salling Super – et begrep i god mat

Stormagasinet Salling har nylig blitt renovert, og her får du alt til hjemmet, i tillegg til et enormt utvalg klær i kjente merker til hele familien. Og du kan bruke lang tid i deres delikatesseavdeling, Salling Super, for som de selv sier: Dette er butikken der du finner alt til den kresne gane – og litt til. Slakteravdelingen, som regnes som en av Danmarks beste, byr på ferske råvarer – også økologiske – behandlet med omsorg og respekt. Her får du de møreste og mest smakfulle stykkene fra de beste dyrene, og det meste av maten er kortreist.

Lurer du på hva slags drikke du skal ha til maten kan du gå til Sallings vinavdeling, som leverer kvalitetsvin fra hele verden – inkludert eksotiske viner fra utradisjonelle land og distrikter. Og de har selvsagt et godt utvalg av spesialøl og akevitter. I følge egen hjemmeside setter de sin ære i å ha smakfulle, populære og spennende vin med potensiale, og tilbyr derfor et bredt utvalg fra hele verden.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Shopping på senter

Aalborg Storcenter består av 75 forskjellige forretninger under samme tak, og med flere nye butikker, byr de på et bredt utvalg. I tillegg huser senteret Danmarks største Bilka varehus som årlig gjestes av hele syv millioner kunder.

I hjertet av Aalborg ligger arkitektoniske Friis, tegnet av det internasjonale arkitektfirmaet C.F. Møller. Her finner dere en rekke av Danmarks førende konsepter og internasjonale merker, og nøkkelordet til kjøpesenteret Friis er fashion, supplert med bolig og livsstil. Med lego og bObles Tumletid sørger Friis for at også barna koser seg – mens mor og far shopper. Gled dere også til høstens nyheter hos Friis – blant annet et nytt lekkert spisested i den populære kjeden Dalle Valle, som åpner sin første Nordjyske restaurant.

Det aller beste innen dansk interiørdesign

Dansk interiørdesign er nå etterspurt som aldri før, og er alltid en god investering. I Aalborg har du virkelig mulighet til å bli inspirert, og finne siste nytt innen boliginnredning.

Vodskov Bolighus har Nordjyllands største utvalg av designmøbler – samt tepper og lamper av høy kvalitet – og er et foretrukket sted for de som ønsker møbelklassikere til moderne hjem. Vodskov Bolighus ligger ti minutter nord for Aalborg, og her finner du et godt utvalg av både dansk og utenlandsk design.

Brødrene Sørensen Møbler er kjent for høy faglig kompetanse og eksklusive designermøbler av skandinavisk eller italiensk design. Men de fører også lamper, tepper og til og med miniatyrmøbler. Høgh, som ligger i hjertet av Aalborg byr, i tillegg til arkitekttegnede møbler, på trendy interiørartikler, belysning og moderne brukskunst, samt delikatesser og unike vertinnegaver.

Bolighuset Kalejdoskop fører interiør fra både inn- og utland, med trendy merker som for eksempel Muuto, HAY og Kartell samt lekkert dansk design innen keramikk og smykker. I bolighuset finner du også den økologiske kafeen Orangeriet, som overrasker med lokale råvarer som utfordrer både smaksløkene og din oppfattelse av hva kafémat faktisk kan være: nydelig!

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Shopping om bord

Alt i alt kan man trygt si at Danmark er kjent for godt design.

Men shoppingtilbudet om bord er også virkelig godt – med et areal på mer enn 1000 m2. Ikke nok med at det bugner av kjente taxfree-produkter, parfyme, elektronikk og lignende – nei, her er det også en FashionShop med merkeklær, sko, smykker og solbriller, for å nevne noe. I tillegg byr skipene på lekre kjøttvarer, oljer, oster og eksklusive basisprodukter. Her kan du handle inn til ferien på vei til Danmark og til fryseren på vei hjem.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Morsomt og behagelig for voksne og barn

SuperSpeed bruker kun 3 timer og 15 minutter fra Kristiansand til Hirtshals, og 3 timer og 45 minutter fra Larvik. Begge byer har to daglige avganger. Og på båten er det mer enn nok å ta seg til for både voksne og barn – barneunderholdning, shopping, god mat og drikke.

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

P.S. Nå kan du få medlemsfordeler i Danmark

Som Color Club-medlemmer får medlemsfordeler i blant annet Danmark. Melder du deg inn nå, får du mange gode fordeler både på restauranter, shopping- og kulturopplevelser. Les mer om fordelene her.

For flere tips, samt gode tilbud på hotell og båtreise – les her.