Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kultur av høy klasse

Aalborg er Danmarks fjerde største by, og ligger bare en 45 minutters biltur unna Hirtshals. Byen fremstår i dag som en svært trendy og moderne storby, men det betyr ikke at byen har mistet sin sjarm. Tvert i mot – den har en herlig blanding av livlige gågater, idylliske brosteinsgater, flotte butikker, og nydelig dansk og internasjonal mat. Og Aalborg er faktisk en mangfoldig by, også når det gjelder kunst og kultur, og er i dag en internasjonalt orientert universitetsby, som byr sine gjester på kultur og opplevelser av høy klasse.

Danskene regnes som svært lykkelige folk, og innbyggerne i Aalborg ble faktisk kåret til Europas lykkeligste i 2016.

Gatekunst

Street Art er kjent fra flere av verdens storbyer, og også i Aalborg kan man glede seg over dette. Flere av byens husgavler og fasader har fått fantastiske utsmykninger, utført av spennende kunstnere.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Nå er også street food-konseptet kommet til Allborg, ved Skudehavnen i den vestlige delen av byen.  og stedet befinner man seg også tett på Aalborgs nye vann- og aktivitetsområde, Vestre Fjordpark. Det er derfor opplagt at du bør gå en tur og oppleve nye sider av Aalborg. Uansett vær kan du benytte deg av det skjønne naturområde med windsurfing, vinterbading, en morsom lekeplass eller kajakk og kano.

I nærheten ligger også den nye Kulturbroen som krysser Limfjorden samme sted som jernbanen. Og har du ikke fått nok av street-konseptet, kan du ta en tur over broen til Nørresundby og besøke street art galleriet «Værket». 

Utzon Center

Like ved Musikkens hus ligger det fantastiske byggverket Utzon Center – tegnet av den verdenskjente arkitekten Jørn Utzon, som også står bak Operahuset i Sydney.  Senteret skal være et formidlingssted der arkitektur, design og kunst spiller sammen med utstillinger, undervisning, konferanser, møter og kulinariske opplevelser.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Gråbrødre Kloster – en av Aalborgs skjulte skatter

Noen meter under jorden, ved det store varehuset Salling, befinner det seg et lite museum som heter Gråbrødre Kloster. Tar du heisen ned fra gågaten kommer du inn i en spennende og nedtonet verden, og under den travle shoppinggaten Algade kan du beskue gjenstander fra vikingetiden og middelalderen – blant annet skjeletter fra datidens kirkegårder.

Kunsten

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg er også en av byens mange arkitektoniske perler – tegnet av den berømte finske arkitekten Alvar Alto. Deres faste samlinger «Let´s get lost» og «Let`s match» kan nytes i kombinasjon med skiftende internasjonale utstillinger og helstøpes med en brunsjpause på Kunstens Café Alto.

Les mer om KUNSTEN på kunsten.dk

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Nordkraft – Aalborgs sprudlende kultursenter

Aalborgs kulturhus er et populært innslag i byen, og inkluderer teater, konserter, kino, sportssenter, klatrevegger, kafeer og restauranter. Gå ikke glipp av matmarkedet med kortreist mat, som arrangeres den første lørdagen i måneden.

Les mer om Nordkraft på nordkraft.dk

Musikkens hus

Musikkens Hus er et vidtfavnende konserthus som tilbyr mange forskjellige musikksjangre. Her presenteres klassiske arrangementer på utradisjonelle måter som gjør dørterskelen inn til konserthuset lavere, og interessen for det klassiske enda mer utbredt. I tillegg er selve byggverket en arkitektonisk perle, som bør tas nærmere i øyesyn.

Les mer om Musikkens hus på musikkenshus.dk

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Sir Cliff Richards syngende tre

Aalborg kongres & kultur Center byr stadig på store konsertopplevelser, og har hatt besøk av storheter som Beyoncé, Sting, Leonard Cohen, Bob Dylan, Elton John og Kenny Rogers. Ja, navnene er mange. Felles for alle er at de har plantet et tre i Aalborgs vakre bypark. Helt siden Sir Cliff Richard plantet det første syngende tre etter sin konsert i 1987, har dette vært en kjent og kjær tradisjon, og i dag står det plantet nesten 100 trær i parken. Still deg opp mot treet til din favorittartist og trykk på knappen. Nyt musikken.

Les mer på Magasinet Pax.

Morsomt og behagelig for voksne og barn

SuperSpeed bruker kun 3 timer og 15 minutter fra Kristiansand til Hirtshals, og 3 timer og 45 minutter fra Larvik. Begge byer har to daglige avganger. Og på båten er det mer enn nok å ta seg til for både voksne og barn – barneunderholdning, shopping, god mat og drikke.

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

P.S. Nå kan du få medlemsfordeler i Danmark

Som Color Club-medlemmer får medlemsfordeler i blant annet Danmark. Melder du deg inn nå, får du mange gode fordeler både på restauranter, shopping- og kulturopplevelser. Les mer om fordelene her.

For flere tips, samt gode tilbud på hotell og båtreise – les her.