Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Norges største hotell

Color Magic er med sine 2 975 sengeplasser Norges største hotell, og det tiende største i Europa. Cruiseskipet kan ta 2 600 passasjerer og har en besetning på 300 som jobber skift. I 2011 var Color Magic det første store skipet som koblet seg på landstrøm, etterfulgt av Color Fantasy i 2012. Rederiet ble samme året belønnet med Oslo Kommunes Miljøpris. 

Gjestekoordinator Ramona Halaas gjør alt for at små og store skal få en minneverdig ferie om bord. Foto: Martine Haugland, Color Line

Pynter 13 000 kaker i året

Norges største hotell har elleve restauranter og barer, egne show – som er Norges mest sette – med et publikum på nærmere 600 000 i året. I tillegg har skipet et eget badeland, treningssenter, og ikke minst et eget konditori der det lages og pyntes 13 000 kaker i året.

Cruiseskipet Color Magic har i likhet med søsterskipet Color Fantasy også et eget casino om bord, samt en 160 meter lang promenade med butikker, kafeer og restauranter.

Neste gang du er om bord, bør du ta en ekstra kikk på veggene inne i skipet. Her ser du et stort og variert utvalg av kunst. Verdenskjente Magne Furuholmen er en av mange kunstnere som pryder veggene på Color Magic.

Kjøkkensjef Gunnar Olav Nilsen har jobbet på Color Magic siden skipet var nytt i 2007. Foto: Martine Haugland, Color Line

Til sjøs hele livet

Mange starter yrkeslivet om bord som lærlinger, og flere av de ansatte har hatt Color Magic som arbeidsplass siden båten var ny i september 2007.

Kaptein Svein Ove Trondsen har vokst opp ved sjøen, fem minutter fra Stavanger med båt, og har tilbrakt hele yrkeslivet sitt til sjøs.

– Jeg begynte da jeg var 16. Den gangen jobbet jeg på lokale ferger i helger og ferier. Jeg startet i Color Line i 1997 og har vært kaptein her på Color Magic de  tre siste årene, forteller han.

På broen er det et team som består av kapteinen, overstyrmann og en rormann. De er på plass før avgang og ankomst, og har en lang sjekkliste å forholde seg til.

– 1. Styrmann er på plass en time før avgang. Han tester at utstyret på broa fungerer som det skal. Ti minutter før avgang stenger baugen, og bilene kan ikke lenger kjøre om bord, informerer Trondsen.

Kapteinen på Color Magic, Svein Ove Trondsen, hadde sin første jobb på sjøen da han var 16 år gammel. Foto: Martine Haugland, Color Line

Presisjon

Teamet på broen er igjen i full sving igjen når skipet nærmer seg havn i Kiel. Arbeidet starter om lag to timer før ankomst, og sjekklisten hentes fram.

Å få 75 000 tonn til kai, handler om presisjon. Teamet på broen har bare centimetre å gå på. Og når du som passasjer slapper av i land, er mannskapet i full sving om bord. Med 60 000 passasjerer i året, omtrent like mange innbyggere som i Oslo, skal sikkerheten alltid komme først.

– På land kan du ringe brannvesenet, ambulanse eller politi hvis noe skjer. Her må vi gjøre alt selv, fortsetter kapteinen.

Sikkerhetsøvelse

På denne turen er det lagt opp til en sikkerhetsøvelse i havnen i Kiel, hvor alle har sine oppgaver. Livbåtene skal låres ned til vannet og testes før de skal opp igjen. Det er også viktig å sjekke at alle rutiner sitter dersom det oppstår en kritisk situasjon. Skipet har to spesialbåter som raskt kan sjøsettes, og hente opp personer som ligger i sjøen.

– Mannskapet har slike øvelser hele tiden, slik at alle rutiner er på plass og at alt av utstyr fungerer dersom det oppstår en situasjon, avslutter Svein Ove Trondsen.

Vil du oppleve Norges største hotell? Bestill din reise her.