Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aarhus – shopping i verdensklasse

Nordens beste shoppingby. Europas kulturhovedstad 2017. Fire restauranter med Michelin-stjerner. Tar du med deg venninnene dine til Aarhus, får dere garantert en uforglemmelig og opplevelsesrik tur. 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Utforsk Aarhus til fots

I denne lille, store byen er det meste innen gåavstand, så bydelene, som alle har sitt helt særegne preg både innen stil og utvalg, kan utforskes til fots. Er det shopping som står i fokus, bør du absolutt lese videre – her er nemlig noen av våre beste shopping-tips.

Latinerkvarteret

Trendy og historisk 

Aarhus er Danmarks nest største by, og med sine 50 000 studenter også alltid full av liv, både på dagtid og på kveldstid. Men byen er også full av historie helt tilbake til vikingtiden, og det er Latinerkvarteret – Aarhus´ eldste bydel – et godt eksempel på. Paradoksalt nok er bydelen også veldig trendy for langs brosteinsbelagte gater finner du en kreativ blanding av high end designbutikker, vintageklær og kunst i spennende, små hus med knirkende tregulv.

Bruuns Galleri

Shopping hele uken 

Like ved Latinerkvarteret finner du Bruuns Galleri – Danmarks største kjøpesenter med drøssevis av moderne butikker samlet under ett tak. Trenger du en pause fra shoppingen, kan du se en god film i senterets kino, eller slå et slag minigolf på taket. Bruuns Galleri ligger i hjertet av Aarhus, og har til den shoppingglades glede, til og med søndagsåpent.

Sidegaderne i Aarhus

Nytt design og second-hand

Sidegaderne er et kreativt område med stadig økende popularitet, bestående av gallerier, kafeer, second-hand og motebutikker i skjønn forening. Her holder også mange up-and-coming designere til, og hos dem er muligheten for å gjøre unike kupp virkelig til stede.

Frederiksbjerg-kvareret

Aarhus` spiskammer

Frederiksbjerg-kvarteret er et must å besøke når dere er i Aarhus. På folkemunne blir den unge og trendy bydelen kalt for Aarhus' spiskammer – og det med rette – for her ligger design- og delikatessebutikker side om side med sjarmerende kafeer og klassiske vertshus. Her kan dere velte dere i byens beste utvalg av kjøtt, vin, brød og kaker, samt lekre spesialiteter fra hele verden. 

Gå heller ikke glipp av et besøk hos Kählers Flaggskipbutikk i M.P. Bruunsgade. Her møtes du av historisk, tidløst, moderne, fargerikt, innovativt og flott keramikkdesign. Det er ikke rart vi nordmenn har lagt vår elsk på merket, for her får du garantert en forfriskende shopping-opplevelse.

Strøget

Den selvsagte

På Strøget, hovedhandlegaten i Aarhus, finner dere noe for alle. I den ca. én km lange gaten ligger over 150 butikker tett i tett, med alt fra store kjedebutikker og restauranter til små spesialforretninger og kafeer. Her finner dere også Salling Stormagasin med sitt fantastiske utvalg av matvarer og design. Salling ROOFTOP åpnet i august i fjor og er virkelig verdt et besøk. Dette er en urban takterrasse med lounge, konserter og en fantastisk utsikt over byen. I kort avstand fra Strøget – ved Åen – ligger også Stormagasinet Magasin som innehar kjente, danske merker som for eksempel Kähler og Royal Copenhagen. Stormagasinet Magasin har i år 150- årsjubileum og dette blir feiret med events og gode tilbud gjennom hele året.

Bazar Vest

Skandinavias største

Bazar Vest er faktisk skandinavias største bazar. Her ønsker orientalske kjøpmenn dere velkommen til eksotiske spisesteder, tyrkiske og arabiske bakerier, frukt- og grøntmarked og slakter – ja, her er det mange spennende opplevelser for alle sanser. 

Mat i verdensklasse

Matkultur er også en stor del av Aarhus' kulturliv, og byen kan skryte av å ha noen av Danmarks beste kokker, fiskehandlere og bakere. Mye på grunn av de fantastiske råvarene som produseres i og rundt byen. Her finner du matprodusenter som brenner for faget, og resultatet er at produktene oser av kvalitet. I tillegg har byen hele tre restauranter med Michelin-stjerner – nærmere gastronom i himmelen er det nesten ikke mulig å komme her i Norden.

Les mer om mat i Aarhus.

Kultur i verdensklasse

Ifølge New York Times er Aarhus Danmarks nye sentrum for kunst, og seiler opp som landets nye obligatoriske destinasjon for kulturinteresserte. I tillegg ble byen utnevnt til Europeisk kulturhovedstad i 2017.

Les mer om kultur i Aarhus.

Et mangfold av opplevelser

Aarhus er altså en by som har mye å by på – både innen kultur, mat og shopping. Bestiller du en pakkereise gjennom Color Line starter du med en avslappende båttur, før du tar inn på et lekkert hotell i Aarhus. Og alt dette til én pris.

For flere tips, samt gode tilbud på hotell og båtreise – les her. God tur.